31 Ağustos 2013 Cumartesi

Srebrenitsa katliamını unutturmadik

Bir Gazete GUNUN SON HABERLERI

Srebrenitsa katliamını unutturmadik!-Yılmaz Parlar


Srebrenitsa katliamını unutturmadik!
SREBRENİTSA KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ !
Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Hollanda Başkonsolosluğunun önünde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına İstanbul İl Yönetimi, İl Gençlik Yönetimi ve İlçe Gençlik Teşkilatları yoğun bir katılım gösterdiler. Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Serhat Akçay Bey ve Yönetiminin de katıldığı basın açıklamasında Srebrenitsa Katliamında Boşnakları Sırplara teslim eden Hollanda askerleri Hollanda Başkonsolosluğu’nun önünde yapılan basın açıklamasıyla kınandı, protesto edildi.
Ardından kalabalık İstiklal Caddesi boyunca ayakkabılarını çıkararak Taksim Gezi Parkında stant açan Genç Boşnaklar Derneğinin yapmış oldukları etkinliğe destek vermek için ayakkabılarını oradaki 8372 ayakkabının bulunduğu temsile bırakıldı. Genç Boşnaklar Derneği Mensuplarına İstanbul Gençlik Kolları Başkanı İsmail ACAR Bey yaptıkları etkinlikten dolayı tebrik etti ve ‘Srebrenitsa Katliamını asla unutmadık ve bundan sonrada unutturmayacağız’ dedi.
BASIN AÇIKLAMASI TAM METNİ:
SREBRENITSA’YI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ
Değerli basın mensupları,
Kıymetli misafirler,
Bugün burada Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları olarak, 9-11 Temmuz 1995 yılında Sırplar tarafından Srebrenitsa’da katledilen, resmi rakamlara göre sayıları 8372 olan, Boşnak kardeşlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu basın açıklamasını yapmak için Hollanda Başkonsolosluğu’nun önünü seçmiş olmamızın temel nedeni, korumakla sorumlu oldukları Boşnakları resmen Sırpların kucağına iterek onların katledilmesine göz yuman Hollanda’yı kınamak ve bu soykırımdaki suçlarını yüzlerine vurmaktır.
20.Yüzyılın son çeyreğinde, medeniyetin beşiği olduğu iddia edilen Avrupa’nın göbeğinde yarım milyona yakın Boşnak Sırplar tarafından katledildi.
Savaş suçlusu olarak aranan, katliamdan sonra daha yeni yakalanabilen Ratko Mladic; “Büyük Sırp kutsal gününün öncesindeyiz. Bu şehri Sırp milletine armağan ediyoruz. Türklere karşı ayaklanmamızı hatırlayarak, Müslümanlardan intikam almanın zamanı geldi.”diyerek yaptığı açıklama, aslında yaptıkları katliamın ne kadar planlı olduğunu ve Osmanlı düşmanlığıyla dolu olduklarını ortaya koymuştu. Bu açıklama ile birlikte başlayan süreçte,12–77 yaş arası erkek sivil Boşnak topluca katledildi. Kadınlar sistematik bir şekilde tecavüze maruz bırakıldı. Toplu infaz yerlerinde, yollarda, dağlarda katledilen Boşnak siviller toplu mezarlara gömüldüler. Daha sonra cesetler gömüldükleri yerden kepçelerle parçalanarak çıkartılıp, kimlikleri tespit edilemesin diye sayıları tahmini 64 olan toplu mezarlara gömdüler.
Bütün bunlar yapılırken BM adına orada bulunan ve oradaki masumları korumakla sorumlu olan BM’ye bağlı Hollanda askerleri, korumak bir yana Sırpların işini kolaylaştırmış ve katliama göz yummuşlardır. Korunmak maksadıyla kendilerine sığınan mazlum Boşnakları Sırplara teslim ederek katliama ortak olmuşlardır.
Geçtiğimiz günlerde Lahey Adalet Divanı Hollandalı askerleri suçlu bulan kararı da bu zamana kadar suçsuz olduğunu iddia eden Hollanda’nın katliamdaki suçunu ispatlamış oldu.
Aradan 16 yıl geçmiş olmasına rağmen, sıcaklığını hala koruyan bu katliamı asla unutmadık, asla da unutmayacağız. Bosna demek biz demek, biz demek Bosna demektir. Bu soykırımda kimin suçu var ise er veya geç bunun hesabını insanlık önünde verecektir.
Bizler Saadet Partililer olarak dün nasıl Bosna için üzerimize düşeni yaptık ise bundan sonra da aynı şekilde, Bosna için Srebrenitsa için üzerimize düşen ne ise onu yapacağız.
Zulüm hiçbir zaman sonsuza dek süremez. Mazlumlar elbet bir gün zalimlerin karşısına dikilir ve yapılanların hesabını sorar.
Basın açıklamamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
İsmail Acar
Saadet Partisi
İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İTO Ocak 2024 Meclis Toplantısı-Yılmaz Parlar

  ANASAYFA      EKONOMİ      TURİZM      SAĞLIK      GÜNCEL      SİYASET      BİLİŞİM     MÜZİK      MODA      ENERJİ      DÜNYA      MAGAZİ...